DET TAR TID ATT BLI UNG

En humoristiskt allvarlig föreställning med levande musik om att vara en vanlig tonåring i en annorlunda familj. Ålder 1319 år.  
 
Vi möter Josef som slutat prata, stencoola Gustav som drömmer om att bli fallskärmsjägare och Sara som verkar leva för att shoppa.
Eller hur är det egentligen? Föreställningen ingår i projektet De osynliga barnen som syftar till att uppmärksamma barn som lever nära psykisk ohälsa.
 
Efter föreställning har vi en pratstund med publiken där vi reflekterar över föreställningen och dess tema. Ungdomarna lämnar föreställningen med vetskapen om att de har rätt att vara lyckliga oavsett hur deras föräldrar mår. Vår förhoppning är att de skall gå därifrån med en känsla av hopp inför framtiden.
 
Föreställningens längd 1 tim 15 min inklusive informationsstund

Åsa Anderberg Strollo
Manus
Ulf Evrén
Regi och bearbetning
Pär Ulander
Musik

Medverkande Nils Granberg, Malin Öhrn, Mattias Åhlén och
Isak Bergström 
Medverkande Nils Granberg, Malin Öhrn, Mattias Åhlén och
Isak Bergström 
Producent Brita Cronvall
Foto Amanda Klasa Fornhammar

 

Röster om

Regissören Ulf Evrén har hittat en lekfullhet i spelet som fungerar fint. Det är effektiv, tempofylld teater som träffsäkert siktar mot solarplexus. Plågsamt men också dråpligt underhållande."

Karin Helander
SvD
Pjäsen är baserad på verkliga livsöden och i slutet berättar Sara för publiken om vad som kom att bli hennes brytpunkt, att allt vände den dagen hon slutade skämmas för att hennes mamma var sjuk.
 
Marielle Anteskog
Hela Hälsingland
Föreställningen är full av situationer att skratta åt, men visar knivskarpt hur barnens behov hamnar helt i skymundan av den sjukes och att barnen till slut inte får plats att vara just barn.
Johan Källs
Södra Dalarnas Tidning