DEN INBILLADE SJUKE

Den inbillade sjuke av Molière

Den inbillade sjuke är kanske den mest älskade av Molières alla komedier. I pjäsen, som kom att bli hans sista, driver han skoningslöst med sin egen hypokondri och sätter ljuset på såväl dagens som sin samtids kvacksalvare som till dyra kostnader erbjuder verkningslösa kurer och tosserier. Dramatikern driver det så långt att han låter sin hypokonder komma upp med den lysande idén att gifta bort sin dotter med en läkare för att få gratis ordinationer!  Men, som i alla Molières komedier så segrar förnuftet och kärleken till slut, de dåraktiga förlöjligas och de goda belönas. ”Det är komedins uppgift att med skrattets hjälp och makt förändra människorna”.

MolièreEnsemblen tar i uppsättningen av Den inbillade sjuke fasta på influenserna från Commedia dell’Arte och vårt resande lilla teatersällskap spelar lekfullt och djärvt med mycket fysisk komik och direktkontakt med publiken:

Det är verkligen full fart på ”Den inbillade sjuke” i MolièreEnsemblens uppslupna version av Molières klassiker från 1673… Redan från början slås det an en komiskt lekfull ton, när alla skådespelarna kommer inspringande samtidigt på scenen likt ett medeltida gycklargäng… Det är ett lustspel i bästa commadie dell’artestuk… Skådespelarna tar ut svängarna åt alla möjliga håll, spelar medvetet över så det yr om det och lever ut varenda känsla fysiskt in absurdum.
Tina Jeppsson, Barometern Kalmar 2021-10-15

 

Hösten 2021 turnerar vi med Den inbillade sjuke runtom i landet. För spelschema och biljettbokning se Kalendariet

NYHET! DEN INBILLADE SJUKE PÅ EN TIMME!  

För skolor och mindre grupper samt som utomhusföreställning erbjuder vi nu en “kortversion” av vår uppsättning av den inbillade sjuke. Föreställningen är 1 timme lång, komprimerad men lika rolig och underhållande som originalversionen! LÄS MER HÄR

Föreställningens längd är 2 timmar och 20 minuter exklusive 20 minuters paus. 
 

Satir i flygande fläng med Molières inbillade sjukling
Det är välspelat och mycket underhållande. Den träffsäkra satiren slinker också ner. Mellan skratten.

Del2_11_red
Tina Jeppsson
Barometern Kalmar 2021-10-15

MolièreEnsemblen briljerade med en välspelad blandning av burlesk humor, oväntade dråpliga inslag och en och annan överraskning till publikens stora förtjusning 😃🎭 "Den inbillade sjuke" på Thor Modéen-teatern Kungsör

Thor Modéen teatern
Thor Modéen-teatern på Facebok
Riksteaterföreningen Teaterns Vänner i Mariestad

Jag måste tacka för en underbar föreställning och en väldigt trevlig ensemble. Och mycket bra regi! Publiken stortrivdes och det var många som kom fram till mig efteråt och tackade för härlig föreställning. En sån här gång är det extra roligt att vara arrangör!

Sala teaterförening logo
Hans Harysson
Ordförande Sala Teaterförening

Tack för en fantastisk kväll på vår teater!! Alla som vi träffat efter föreställningen var mycket nöjda och upplivade. Hälsa Argan & Co! /Anita och Bo

Mariestads teater
Bo och Anita Gustafsson / Riksteaterföreningen Teaterns Vänner i Mariestad
Manager

ARRANGÖRSINFO

Klicka på bilden för att ladda hem

FÖREDRAG

Samtal om Molière, ett föredrag av och med Amanda Klasa Fornhammar. Klicka på bilden för att ladda hem informationsblad. 

AFFISCHER

Klicka på bilden för att ladda hem

Fyll-i-affisch

Klicka på bilden för att ladda hem. Öppna i Adobe Acrobat för att fylla i din text. 

PRESSBILDER