Det gröna sammetstyget

DET GRÖNA SAMMETSTYGET

DET GRÖNA SAMMETSTYGET

Melodrama inspirerat av Grand Guignol.
Iskalla kårar, dramatik, och riktig teater utlovas!

PREMIÄR VÅREN 2023

Året är 1888 i Whitechapel och Jack the Ripper härjar på bakgatorna i East End. Här möter vi Anna-Belle, som kommit till London från Sverige för att söka lyckan.

Whitechapel september 1888. Anna-Belle vandrar ensam i natten, misshandlad, berusad och förtvivlad, på en dimmig bakgata i East End, London. I skuggorna rör sig en okänd man med en svart slängkappa. Anna-Belle blir dock inte mannens offer denna natt. Hon kommer till ett härbärge där hennes sår kan läka. Efter en tid möter hon Lowenski, en ung politiskt aktiv skräddare som inviger Anna-Belle i poesins, musikens och teaterns magiska värld. Genom honom återfår hon tron på livet och kärleken. De planerar att ge sig av, bort från det hotfulla Whitechapel. Han har gett henne ett grönt sammetstyg som kan bli deras biljett ut. Men mannen i slängkappa är inte det enda hotet. Anna-Belles före detta partner Voland som under en tid förtärts av en svartsjuka från helvetet och en längtan efter hämnd förföljer henne. En natt efter att ha varit på puben med sin älskade ger sig Anna-Belle ut igen, ensam. Det skulle hon inte ha gjort…

Det gröna sammetstyget är skriven och regisserad av MolièreEnsemblens konstnärliga ledare Amanda Klasa Fornhammar. Scenografi och ljuddesign av Tina Paulson. 

Föreställningens längd är 1 timme och 35 minuter exklusive paus. 
Vill säga ett sista tack för ett mycket bra samarbete och en väldigt uppskattad föreställning. Man kunde inte låta bli att reflektera över hur pass bra man har det samtidigt som det är tydligt att mycket som fortfarande är kvar att göra. 
Vi fick drama och riktig teater precis som utlovat och är väldigt nöjda!
Jessica Slove Davidson-10-10
Jessica Slove Davidsson
Kårsta Ekskogens bygdegård

Arrangörsinfo

Klicka och ladda hem utbudsbladet som pdf

Affisch

Klicka och ladda hem affischen som pdf

Pressbilder

Klicka på bilden för att ladda hem bilden högupplöst. Ange alltid fotografens namn: Tina Axelsson