TAPPA TAND!

Tappa tand! (4–8 år)

Regissören och dramatikern Ann-Christine Magnusson är tillbaka efter jättesuccén Äta själv! med en ny och rafflande berättelse om längtan efter att bli stor och framför allt – att få den där underbara gluggen mellan tänderna. För familj, förskola och skola (4–8 år)

Det finns inget som Ingrid hellre vill än att tappa en tand! Hon vill att alla ska komma och dra i den lösa tanden – och beundra. Hon vill, precis som storebror, få pengar i glaset från tandfen och en glugg att visa upp på förskolan. Ingrid blir mer och mer besatt att tappa tand, hon låtsas att hon har lösa tänder, hon lurar tandfen med äppelkärnor och hon målar svart i munnen.

Men är allt detta så smart, egentligen? Hur ska hon ta sig ur denna soppa? Här behövs tandfens hjälp! Ingrid kommer till sist till insikt om det fina med att var sak har sin tid och att det faktiskt finns fördelar med att ha sina tänder kvar.

Från 4–8 år. En rolig och underfundig föreställning om längtan, hopp och avundsjuka, efter en idé av Amanda Klasa Fornhammar. I rollerna som Ingrid och hennes storebror ser vi Ludwig Bertling Vik samt Maria Zackrisson-Mårtensson på scen hösten 2019.

Föreställningen är  flexibel och kan spela på stora teatrar som familjeföreställning och på mindre förskolor och bibliotek. För information och bokning kontakta Jörgen Aggeklint 073-898 79 39 eller maila jorgen(at)moliereensemblen.com


För bokningar i Stockholm: Föreställningen ingår utbudet med Kulanpremie. Registrera din bokning för att ta del av Kulanpremien här. Kulanpremien gäller för förskolor och skolor i Stockholms stad. Kontakta kulan@stockholm.se för att anmäla dig som användare eller om du behöver hjälp.

Filmtrailer

Röster om

… en fantastisk föreställning. Tappa tand var helt underbar och innehöll allt man kan önska för små som stora. Jag var helt upplyft efteråt och idag när jag hade kulturmöte med mina ombud så lyfte de föreställningen till skyarna.

Annica Grimmbråten / Kultursamordnare Göteborg
Härlig föreställning 😊!
Rebecka Melin, Scenloppan Eskilstuna

Arrangörsinfo

Klicka på bilden för att ladda hem

Affisch (A3)

Klicka på bilden för att ladda hem. Illustration: Sara Hedman och Johanna Oranen

Lärarmaterial

Klicka på bilden för att ladda hem Illurtration: Johanna Oranen

Pressbilder

Välj bild. Ctrl-klicka för att ladda hem. Foto: Martin Skoog
(Ange alltid fotografens namn vid publicering)

Ann-Christin Magnusson
Regi & dramatisering
Johanna Oranen
Scenografi & Kostym
Tina Paulsen
Ljuddesign
Irmeli Strand
Ljusdesign

Maria Nilsson
Skådespelare
Marcus Johanssson
Skådespelare

FOTO
Martin Skoog
 
INSTRUKTÖRER
Miranda Moberg (dans)
Annika Arnell (dockspel)
Rickard Hasslinger (mim)
 
PRODUCENT
Sara Hedman

Med stöd av Stockholms Kulturförvaltning och Region Stockholm