MIN ALLRA BÄSTA VÄN

MIN ALLRA BÄSTA VÄN (7–12 ÅR)

En roadmovieinspirerad show om vänskap. Om att inte vilja släppa och att ibland inte kunna se den som är precis bakom en. Om att leta efter någon men hitta sig själv. 
Min allra bästa vän spelar för grundskolans låg- och mellanstadium i hela landet!  

PREMIÄR 25 JANUARI 2023. 

INANNA OCH EVA ÄR BÄSTA VÄNNER. En dag måste Eva flytta. Efter en incident i klassen blir det outhärdligt. Inanna reser iväg för att hitta Eva. Resan förändrar Inannas syn på sig själv och andra. Inanna lär sig att vänskap förändras och man kan vara vän med flera. BFF är bara ett fånigt påhitt av folk som vill sälja grejer. Vara kompis räcker. En oväntad person ger Inanna rådet att skriva ner allt hon känner i en bok istället för att slåss och skrika när hon blir arg. Hon skriver Inannas fantastiska resa till Alvesta. Hon får läsa upp boken i klassen och alla skrattar. Den är verkligen rolig. Men att den är sann, det vet bara en … eller några få.

I EN VARDAG DÄR BFF (Best Friends Forever) är viktigare än allt, är det svårt för den som inte har någon. Min allra bästa vän handlar om Inanna 10 år som kanske inte är världsmästare på att hantera känslor och aggression. Bästisen flyttar och hon klarar inte av ensamheten i skolan, och alla maktspel. Hon ger sig av på en farlig strapats för att hitta sin bästis. Hon upptäcker att BFF visst bara är ett fånigt påhitt. Vänskap är så mycket större än så och ibland ser man inte de vänner man har, precis bakom sig.

MIN ALLRA BÄSTA VÄN är skriven av MolièreEnsemblens konstnärliga ledare Amanda Klasa Fornhammar. Ulf Evrén som tidigare iscensatt Det tar tid att bli ung och nu senast Dance or Die för MolièreEnsemblen regisserar. För scenografi och kostym står Johanna Oranen (Tappa tand!, Nya skor!, Tartuffe), ljuddesign av Tina Paulson (Tim tiger, Millas mirakel, Äta själv!, Tappa tand! och Dance or Die) samt ljusdesign av Lina Benneth som även gjort ljuset till Dance or Die och Nya skor!. I rollerna ser vi Nora Ericson (Äta själv! och Tappa tand!) och Katja Wester som senast sågs på MolièreEnsemblen i ungdomsdramat Dance or Die

Man sitter i mörkret och skrattar och gråter, man blir förförd och man låter sig förföras, man glömmer bort tid, plats och sig själv...
Morten Okbo
Kulturproducent Oskarshamn
Arrangörsinfo

Klicka på önskad bild för att ladda hem utbudsbladet som PDF

Lärarmaterial

Klicka på bilden för att ladda hem handledningen som pdf. 

Workshop

Klicka på bilden för att ladda hem utbudsblad som pdf. 

Affisch

Klicka på bilden för att ladda hem utbudsblad som pdf.  Illustration: Sara Hedman

Press

Klicka på bilden för att ladda med högupplöst. Foto: Tina Axelsson