TARTUFFE
(2018)

Tartuffe av Molière

Tartuffe handlar, som alla Molières komedier liksom vår värld i övrigt, om kampen mellan förnuft och dumhet. I Tartuffe segrar förstås förnuftet och vi kan hoppas att Molière kan inspirera till detta även i världen utanför Thalias tiljor. 

Tartuffe handlar hur Orgon får sitt huvud förvridet av en person som använder sig av falsk gudfruktighet för att få makt och rikedom på andras bekostnad. Han blir så till sig av Tartuffe att han vill gifta bort sin unga dotter med honom med tvång och är helt blind inför Tartuffes ogene-rade förförelseförsök mot hans hustru. I Tartuffe driver Molière med moralens väktare som med påstådd kristlighet söker vinna status och fördelar för egen del.

Från våren 2018 spelar vi Molières Tartuffe på turné i hela landet för teaterföreningar såväl som för högstadie- och gymnasieskolor. Molière använde komedin för att påverka sin samtid, ”Det är komedins uppgift att med skrattets hjälp och makt förändra människorna”, men också som en uppmuntran, ”Det är trots allt en fröjd att leva”!Föreställningens längd är 2 timmar och 30 minuter inklusive 20 minuters paus. 
 

Arrangörsinfo

Klicka på bilden för att ladda hem

Affisch

Klicka på bilden för att ladda hem. Illustration: Jessica Romberg

Pressbilder